Προσφυγή ταμείου κατά Goldman για τις αμοιβές

Το συνταξιοδοτικό ταμείο μεγάλου σωματείου εργαζομένων των ΗΠΑ, έκανε προσφυγή κατά της Goldman Sachs κατηγορώντας την επενδυτική τράπεζα ότι πληρώνει με υπερβολικά πολλά χρήματα τα στελέχη του.

Προσφυγή ταμείου κατά Goldman για τις αμοιβές
Το συνταξιοδοτικό ταμείο μεγάλου σωματείου εργαζομένων των ΗΠΑ, έκανε προσφυγή κατά της Goldman Sachs Group κατηγορώντας την επενδυτική τράπεζα της Wall Street ότι πληρώνει με υπερβολικά πολλά χρήματα τα στελέχη του.

Το συνταξιοδοτικό ταμείο ηλεκτρολόγων International Brotherhood of Electric Workers, κατέθεσε την προσφυγή και ζητά από την εταιρία να επιστρέψει χρήματα τους μετόχους.

Ζητά επίσης να απαγορευτεί στην Goldman να τοποθετήσει το 47% των καθαρών εσόδων 2009 σε αμοιβές, δηλώνοντας ότι ένα τέτοιο ποσό «αποτελεί υπερβολικά υπερβολική πληρωμή για την διοίκηση και συνιστά επιχειρηματικό απόβλητο.»

Στην προσφυγή ζητείται επίσης να αναλάβει ο διευθύνων σύμβουλος Lloyd Blankfein και άλλα ανώτατα διοικητικά στελέχη, και όχι οι μέτοχοι, την ευθύνη για τις φιλανθρωπικές εισφορές που κάνει η Goldman για να απολογηθεί για τις πράξεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v