Εισαγωγή της Baltic Trading στο NYSE

Η Baltic Trading άντλησε 228 εκατ. δολάρια στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ ακολουθεί στις 11 Μαρτίου η ελληνική Crude Carriers.

Εισαγωγή της Baltic Trading στο NYSE
Η Baltic Trading Ltd., η ναυτιλιακή επιχείρηση με έδρας τη Νέα Υόρκη που δημιουργήθηκε για να λειτουργεί πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, άντλησε 228 εκατ. δολάρια στις αρχικές δημόσιες εγγραφές της, πωλώντας την μετοχή στο κατώτατο σημείο του εύρους τιμών.

Η Baltic Trading, που δημιούργησε τον Οκτώβριο η Genco Shipping & Trading Ltd. της Ν. Υόρκη, πούλησε 16,3 εκατ. μετοχές στα 14 δολ. έκαστη, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Η εταιρία, που ζητούσε έως 16 δολ., θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αγοράσει έξι πλοία μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος, άνθρακα, σιτηρών και χάλυβα.

Το εν λόγω ΙΡΟ είναι το πρώτο από τις 3 αρχικές δημόσιες εγγραφές ναυτιλιακών εταιριών που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ακολουθεί η Crude Carriers Corp. η ελληνική ναυτιλιακή με έδρα στον Πειραιά που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο για να δραστηριοποιηθεί στην μεταφορά αργού πετρελαίου.

Η Crude Carriers επιθυμεί να αντλήσει 284 εκατ. δολάρια στις 11 Μαρτίου και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αγορά τριών πετρελαιοφόρων. Θα διαπραγματεύεται στο NYSE με το τίκερ CRU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v