ΗΠΑ: Η Janet Yellen για αντιπρόεδρος της Fed

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, σκοπεύει να αναθέσει στην Janet Yellen την αντιπροεδρία του διοικητού συμβουλίου της Fed, σύμφωνα με την δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

ΗΠΑ: Η Janet Yellen για αντιπρόεδρος της Fed
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, σκοπεύει να αναθέσει στην Janet Yellen την αντιπροεδρία του διοικητού συμβουλίου της Federal Reserve, σύμφωνα με την δημοσίευμα της The Wall Street Journal, που επικαλείται εσωτερική πληροφόρηση.

Η κα Yellen, που είναι πρόεδρος της Federal Reserve Bank του Σαν Φραντσίσκο από το 2004, είναι ένα από τα πιο «ήπια» μέλη της κεντρικής τράπεζας, ένα από τα «περιστέρια» όπως αποκαλούνται σε αντιπαράθεση με τα "γεράκια" του πληθωρισμού, μεταξύ των 12 περιφερειακών προέδρων και ένθερμη υποστηρίκτρια της πολιτικής του διοικητή Ben Bernanke.

Η κα Yellen θα αντικαταστήσει τον κ. Donald Kohn, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη Ιουνίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του εντύπου, ο Λευκός Οίκος έχει επιλέξει επίσης δύο άλλα μέλη του 7μελούς Δ.Σ. της Fed, αλλά αυτά τα ονόματα δεν μπορεί να γνωστοποιηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v