Ανοδος-ρεκόρ στα futures του S&P 500

Η μεγαλύτερη στην ιστορία αύξηση στα futures που σχετίζονται με τον δείκτη Standard & Poor’s, καταδεικνύει ότι αυξάνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Ανοδος-ρεκόρ στα futures του S&P 500
Η μεγαλύτερη στην ιστορία αύξηση στα προθεσμιακά συμβόλαια (futures) που σχετίζονται με τον δείκτη Standard & Poor’s, καταδεικνύει ότι αυξάνεται η επενδυτική εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

«Είναι ένδειξη bullish” δηλώνει ο Stephen Lieber, διευθύνων σύμβουλος της νεοϋρκέζικης Alpine Woods Capital Investors. «Υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο χρηματιστήριο. Τα εταιρικά κέρδη αποδείχθηκαν σχετικά ευνοϊκά.»

Τα προθεσμιακά συμβόλαια αγοράς στον S&P 500 τον Ιούνιο 2010 έχουν αναρριχηθεί επί 11 συνεχόμενες ημέρες από τις 25 Φεβρουαρίου έως το κλείσιμο της Παρασκευής, σημειώνοντας ράλι 4,5% στις 1.146,6 μονάδες.

Αν και τα futures του δείκτη αναφοράς του αμερικανικού χρηματιστηρίου κατά κανόνα ακολουθούν τον δείκτη, δεν κάνουν πανομοιότυπες κινήσεις. Ο δείκτης S&P έχει κλείσει πτωτικά σε κάποιες από αυτές τις συνεδριάσεις, για την ακρίβεια σε 2 από τις 11.

Η 11ήμερη άνοδος στα futures του S&P 500, ξεπερνά την 10ήμερη άνοδο του Ιανουαρίου 1987. Σε εκείνη την περίοδο, ο δείκτης είχε εκτιναχθεί 9,6% και ενισχύθηκε 5,4% τον επόμενο μήνα.

Τα συμβόλαια futures δημιουργήθηκαν το 1982 και διαπραγματεύονται στο Chicago Mercantile Exchange.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v