Bruederle: Οχι σε αγορές ομολόγων απο EFSF

Το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να αυξηθεί αλλά να πρέπει να αξιοποιηθεί το σύνολο των κεφαλαίων του, με διαφορετικά επιτόκια κατά περίπτωση δήλωσε Γερμανός υπουργός.

Bruederle: Οχι σε αγορές ομολόγων απο EFSF
Το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης EFSF δεν θα πρέπει να αυξηθεί, αλλά αντ’αυτού θα πρέπει να αξιοποιηθεί το σύνολο των κεφαλαίων του, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Γερμανίας, κ. Rainer Bruederle σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Allgemeine Zeitung.

«Κατ’αρχάς, είναι σημαντικό να μην διευρύνουμε το ταμείο διασώσεων. Κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα,» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είναι θετικός με την ιδέα να αγοράσει το ταμείο κρατικά ομόλογα.

Ο κ. Bruederle δήλωσε ότι θα μπορούσαν να πιστωθούν και τα 440 δισ. ευρώ τα οποία εγγυάται το ταμείο, εάν δεν αντιμετωπίζονταν όλα τα κεφάλαια με πολύ υψηλή αξιολόγηση.

«Τα μερίδια που εγγυώνται χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν αξιολόγηση ΑΑΑ, θα μπορούσαν να πιστωθούν με διαφορετικό επιτόκιο από τα μερίδια τα οποία εγγυώνται χώρες όπως η Γερμανία, με αξιολόγηση ΑΑΑ,» δήλωσε στην εφημερίδα.

«Τα διαφορετικά επιτόκια δεν είναι αρνητικά, καθώς αποτυπώνουν την διαφοροποίηση των κινδύνων που ενυπάρχουν σε οικονομίες της αγοράς.»

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του διεθνούς τύπου, ο Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι «οι χώρες της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να θεωρούνται καθολικά υπεύθυνες για τα χρέη μεμονωμένων κρατών» και ότι «το ταμείο διασώσεων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v