Απόφαση για εξίσωση ασφαλίστρων ανδρών-γυναικών

Απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου ορίζει ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το φύλο των ασφαλιζομένων ως κριτήριο στον καθορισμό των ασφαλίστρων επιβάλοντας ίδια ασφάλιστρα για άνδρες και γυναίκες.

Απόφαση για εξίσωση ασφαλίστρων ανδρών-γυναικών
Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το φύλο του ασφαλιζομένου ως κριτήριο στον καθορισμό των ασφαλίστρων. Αυτό αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κρίνοντας ότι ο διαχωρισμός στα ασφάλιστρα μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελεί διάκριση και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ισότητας των δύο φύλων.

Η απόφαση ενδεχομένως να επηρεάσει τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, όπου για πολλές εταιρίες το φύλο είναι κριτήριο για τον καθορισμό των αφαλίστρων -βάσει στατιστικών στοιχείων-  όπως και τα συνταξιοδοτικά προγράμματα αρκετών ασφαλιστικών.

"Η απόφαση για ενιαία premium και οφέλη και για τα δύο φύλα θα εφαρμοστεί από τις 21 Δεκεμβρίου του 2012", αναφέρει η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Επισημαίνεται πως με τον τρόπο αυτόν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρακτικά ακυρώνει και ντιρεκτίβα της Ε.Ε., η οποία επέτρεπε την επιβολή διαφορετικών ασφαλίστρων μεταξύ ανδρών και γυναικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v