Καντάφι: Συνωμοσία για τον έλεγχο της Λιβύης

Ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπερνά τα 150 άτομα και οι δημοσιογράφοι στέλνουν εσφαλμένες ειδήσεις, υποστηρίζει ο Καντάφι επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν σε τρομοκράτες και στην Αλ Κάιντα.

Καντάφι: Συνωμοσία για τον έλεγχο της Λιβύης
Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών είναι υπερβολικές και οι ξένοι δημοσιογράφοι μεταδίδουν λάθος στοιχεία, υποστήριξε ο Μουαμάρ Καντάφι σε ομιλία του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Ο Λίβυος ηγέτης επιμένει πως για όλα φταίνε η Αλ Κάιντα και οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πως δεν υπάρχουν διαδηλώσεις, αλλά μία αναταραχή που οφείλεται σε "υπόγειες ομάδες".

Ξαφνιάζοντας άπαντες ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε: "Δεν υπήρχαν διαδηλώσεις στην ανατολική Λιβύη". Και συμπλήρωσε: "Πυρήνες της Αλ Κάιντα επιτέθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας και πήραν τα όπλα τους". Επίσης υποστήριξε: "Οι ειδήσεις φτάνουν στον κόσμο από σταθμούς και πρακτορεία που δεν έχουν ανταποκριτές στη Λιβύη".

Ο Μουαμάρ Καντάφι υποστηρίζει πως ο αριθμός των νεκρών δεν ξεπερνά τα 150 άτομα και καλεί μάλιστα τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ να διερευνήσουν τι πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη.

Τονίζει πως τα όσα συμβαίνουν ενδεχομένως να αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για αποικιοκρατία της Λιβύης, κάνοντας μάλιστα λόγο για συνωμοσία που στόχο έχει τον έλεγχο της χώρας και του πετρελαϊκού της πλούτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v