A.Weber: Προτείνει 3ετή επιμήκυνση χρεών στο ESM

Οσες χώρες ενταχθούν στους μελλοντικούς κανόνες διάσωσης του ESM θα πρέπει να εξασφαλίσουν τριετή επιμήκυνση στην αποπληρωμή των σε κυκλοφορία κρατικών ομολόγων τους, δηλώνει ο κ. A. Weber.

A.Weber: Προτείνει 3ετή επιμήκυνση χρεών στο ESM
Όσες χώρες ενταχθούν στους μελλοντικούς κανόνες διάσωσης της ευρωζώνης και ζητήσουν βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (European Stability Mechanism) θα πρέπει να εξασφαλίσουν τριετή επιμήκυνση στην αποπληρωμή των σε κυκλοφορία κρατικών ομολόγων τους, σύμφωνα με πρόταση του πρώην διοικητή της γερμανικής Bundesbank.

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης και νυν μέλος του συμβουλίου καθορισμού πιστωτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Axel Weber, καταθέτει την πρότασή του με άρθρο στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

"Προτείνω τα τρία χρόνια, γιατί μέσα σε αυτήν τη χρονική περίοδο θα πρέπει επίσης να επιβληθεί ένα μεγάλο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων και της λιτότητας που απαιτούνται από τη χώρα που προσφεύγει στον μηχανισμό", δήλωσε ο κ. Weber.

Στο ίδιο άρθρο, επαναλαμβάνει ότι είναι αντίθετος με την πρόταση να αποκτήσει ο μηχανισμός ESM αρμοδιότητες για αγορές εθνικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v