Σόιμπλε: Συνάντηση με τον Τ. Γκάιτνερ

H Ευρώπη μπορεί να βασίζεται στη στήριξη του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Σόιμπλε: Συνάντηση με τον Τ. Γκάιτνερ
H Ευρώπη μπορεί να βασίζεται στη στήριξη του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι όλοι στην Ευρώπη είναι ευχαριστημένοι με την εποικοδομητική συμβολή του ΔΝΤ στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι εξετάζεται η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (ESM) και ότι η Ευρώπη σέβεται πλήρως την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.

Ο κ. Γκάιτνερ από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα, ενώ υποστήριξε ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, η δημοσιονομική ένωση και η στήριξη από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν μέσω του ΔΝΤ τις προσπάθειες της Ευρώπης να ξεπεράσει την κρίση.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για στήριξη της Fed στο ΔΝΤ για την χρηματοδότηση της κρίσης, ο κ. Γκάιτνερ απάντησε ότι "τα δημοσιεύματα που διαβάζω στον τύπο για το τι μπορεί να κάνει η Fed δεν είναι ακριβή".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v