Δεν ανοίγει τελικά η Ινδία στα ξένα supermarket

Υπό το βάρος των ασφυκτικών εσωτερικών πιέσεων, η κυβέρνηση του Manmohan Singh, υπαναχώρησε στην αρχική της απόφαση να "ανοίξει" το λιανικό εμπόριο σε ξένες αλυσίδες supermarket.

Δεν ανοίγει τελικά η Ινδία στα ξένα supermarket
Η κυβέρνηση της Ινδίας ανέστειλε την απόφασή της να ανοίξει τον κλάδο του λιανικού εμπορίου σε ξένες αλυσίδες supermarket, όπως η WallMart. Οι αναλυτές τονίζουν πλέον ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης του Manmohan Singh.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση αυτής της κρίσιμης οικονομικής μεταρρύθμισης, η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε υπαναχώρηση υπό το βάρος των έντονων εσωτερικών πιέσεων.

Στελέχη τόσο του κυβερνώντος κόμματος όσο και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι προειδοποιούν για μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας για τα εκατομμύρια των μικροκαταστηματαρχών, ασκούσαν έντονες πιέσεις αυτές τις τελευταίες ημέρες. Είχαν μάλιστα ουσιαστικά «παγώσει» τις δραστηριότητες του κοινοβουλίου, αρνούμενοι να ψηφίσουν ακόμη και βασικά νομοσχέδια όπως την επιδότηση των τροφίμων για τους φτωχούς.

«Η εφαρμογή της απόφασης αναστέλλεται μέχρι να βρεθεί συναίνεση μέσω διαβούλευσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, χωρίς να ορίζει το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v