Merkel: Αποφασισμένη για λύση στην κρίση χρεών

Θα βρούμε λύση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel, ανοίγοντας την καθοριστική σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Merkel: Αποφασισμένη για λύση στην κρίση χρεών
Θα βρούμε λύση στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, δήλωσε η καγκελάριος Angela Merkel, στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, πριν από τη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ομιλία της, λίγο μετά την ομιλία του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε αποφασισμένη να βρεθεί λύση για την πάταξη της κρίσης χρεών στην συνόδου κορυφής που ξεκινά στις Βρυξέλλες, μια σύνοδο που σύσσωμοι οι παρατηρητές θεωρούν ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία» για την διάσωση του ευρώ.

"Θα βρούμε καλές λύσεις και ως εκ τούτου θα κάνουμε ένα παραπάνω βήμα στην υπέρβαση της κρίσης. Αλλά δεν θα λυθούν όλα άμεσα, θα χρειαστούν χρόνια σκληρής δουλειάς" υπογράμμισε η κ. Merkel.

"Τα λόγια από μόνα τους δεν επαρκούν πλέον γιατί δεν υποστηρίζαμε κάθε φορά τις δηλώσεις μας. Και για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε περισσότερες δεσμεύσεις και κατά τη γνώμη, τροποποιήσεις συνθηκών, ώστε η Επιτροπή να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες" σημείωσε η κ. Merkel.

"Θα πρέπει να βασιστούμε στη βούληση της Επιτροπής περισσότερο από ότι στο παρελθόν, όπου κράτη μέλη, ακόμα και η Γερμανία, παρέκαμψαν τους κανόνες. Και αυτό είναι που διακυβεύεται σήμερα και αύριο" πρόσθεσε η κ. Merkel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v