Κίνα:Μελετά επενδυτικό όχημα $300 δισ για ΗΠΑ, ΕΕ

Η Κίνα σχεδιάζει τη δημιουργία επενδυτικού οχήματος ύψους 300 δισ. δολ., που θα επικεντρωθεί σε τοποθετήσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκαλύπτει το Reuters.

Κίνα:Μελετά επενδυτικό όχημα $300 δισ για ΗΠΑ, ΕΕ
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας σχεδιάζει τη σύσταση ενός νέου επενδυτικού οχήματος, που θα διαχειρίζεται κεφάλαια συνολικού ύψους 300 δισ. δολαρίων, με σκοπό τη βελτίωση των αποδόσεων των συναλλαγματικών αποθεμάτων της, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο μηχανισμός θα χωρίζεται σε δύο μέρη: το ένα θα διαχειρίζεται επενδύσεις στις ΗΠΑ και το άλλο στην Ευρώπη. Στόχος του προγράμματος είναι να προχωρήσει σε περισσότερο επιθετικές επενδύσεις στο εξωτερικό με μεγαλύτερες αποδόσεις, όπως δήλωσε η πηγή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος βρίσκονται ακόμα υπό συζήτηση, αλλά οι βασικοί διαχειριστές του έχουν συμφωνήσει, με βάση τις πηγές του Reuters.

Ο μηχανισμός επενδύσεων θα συνδέεται με την Κρατική Διοίκηση Ξένου Συναλλάγματος της Κίνας (SAFE), το τμήμα της Κεντρικής Τράπεζας που είναι ο επικεφαλής της καθημερινής διαχείρισης συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 3,2 τρισ. δολαρίων.

Το πρόγραμμα που θα αφορά τις επενδύσεις στις ΗΠΑ θα ονομαστεί Hua Mei και το άλλο, το οποίο θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις στην Ευρώπη, Hua Ou.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v