D.Cameron: "Υπερασπίστηκα το εθνικό συμφέρον"

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προασπίστηκε το βέτο στην μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής συνθήκης, δηλώνοντας ότι το «μόνο που έκανα ήταν να υπερασπιστώ τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

D.Cameron: Υπερασπίστηκα το εθνικό συμφέρον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προασπίστηκε τις καθοριστικές αποφάσεις που έλαβε κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Παρασκευής στις Βρυξέλλες, δηλώνοντας ότι το "μόνο που έκανα ήταν να υπερασπιστώ τα εθνικά συμφέροντα της χώρας".

Κάνοντας εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων τον απολογισμό των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία έθεσε βέτο στην αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης, ο κ. David Cameron δήλωσε ότι «πραγματικά επιθυμούσε να υπάρξει μια συμφωνία» αλλά έθεσε βέτο επειδή ήταν εναντίον των βρετανικών συμφερόντων.

Ο κ. Cameron δήλωσε στους Βρετανούς βουλευτές ότι συζήτησε «καλή τη πίστη» και ότι οι απαιτήσεις του ήταν «μετριοπαθείς, λογικές και αρμόζουσες.»

Αίσθηση έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο φιλο-ευρωπαϊστής αναπληρωτής της κυβέρνησης κ. Nick Clegg, ο οποίος συνήθως κάθεται δίπλα στον πρωθυπουργό στην Βουλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v