Εξετάζουν συγχώνευση ThyssenKrupp - Outokumpu

Η γερμανική ThyssenKrupp και η φινλανδική Outokumpu βρίσκονται στα πρώτα στάδια συνομιλιών σχετικά με συγχώνευσή τους, σε μια κίνηση που προωθεί τις επί μακρόν αναμενόμενες συγχωνεύσεις στον κλάδο του ατσαλιού.

Εξετάζουν συγχώνευση ThyssenKrupp - Outokumpu
Η γερμανική ThyssenKrupp και η φινλανδική Outokumpu βρίσκονται στα πρώτα στάδια συνομιλιών σχετικά με συγχώνευσή τους, σε μια κίνηση που προωθεί τις επί μακρόν αναμενόμενες συγχωνεύσεις στον κλάδο του ατσαλιού, ο οποίος μάχεται να αντιμετωπίσει την υπερβάλλουσα παραγωγική δυνατότητα και τις φθηνές κινεζικές εισαγωγές.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων παραγωγής χάλυβα, ThyssenKrupp, του οποίου οι δραστηριότητες εκτείνονται από τους ανελκυστήρες μέχρι τα υποβρύχια, βρίσκεται στα πρόθυρα ριζικής αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο της οποίας θα εκποιήσει δευτερογενή περιουσιακά στοιχεία με έσοδα 10 δισ. ευρώ.

Η πώληση του συνόλου ή μέρους της μονάδας ατσαλιού της Thyssen, η οποία έχει μετονομαστεί Inoxum θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα και αναμένεται να αποτελέσει θετική εξέλιξη για τους μετόχους.

Η Outokumpu, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο πλευρές αξιολογούν "πιθανές επιλογές στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής συνένωσης των επιχειρήσεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v