ILO: Χρειάζονται 600 εκατ. νέες θέσεις εργασίας

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υποβάθμισε τις προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας. Αποκάλεσε την κατάσταση επείγουσα πρόκληση και δήλωσε ότι πρέπει να δημιουργηθούν 600 εκατ. θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία.

ILO: Χρειάζονται 600 εκατ. νέες θέσεις εργασίας
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) υποβάθμισε τις προοπτικές για την παγκόσμια αγορά εργασίας σε σχέση με πέρσι. Αποκάλεσε την κατάσταση επείγουσα πρόκληση και δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργήσουν 600 εκατ. θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία.

Η ILO επισήμανε ότι είναι περισσότερο απαισιόδοξη λόγω της ασθενέστερης παγκόσμιας οικονομίας, προσθέτοντας πως περίπου 1,1 δισ. άνθρωποι είναι είτε άνεργοι είτε φτωχοί.

Από την άλλη, σύμφωνα με την οργάνωση, σημαντική βελτίωση καταγράφεται στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική και στην Ανατολική Ασία.

Στην έκθεσή της η ILO αναφέρει ότι σε σχέση με τις προβλέψεις της πριν από την κρίση, που ξεκίνησε το 2009, υπάρχουν 29 εκατομμύρια λιγότεροι εργαζόμενοι στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό. Αυτοί αναφέρονται ως αποθαρρημένοι εργαζόμενοι ή άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να σταματήσουν να αναζητούν εργασία επειδή πιστεύουν ότι είναι απίθανο να βρουν.

Εάν αυτοί υπολογιστούν στον συνολικό αριθμό των ανέργων, τότε το ποσοστό αγγίζει το 6,9% από 6%, ανέφερε η ILO, κι αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον 225 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v