Obama: Εκλεισε η αμερικανική πρεσβεία στη Συρία

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την αύξηση της πίεσης προς τη Συρία με στόχο την ανάδειξη μεταβατικής κυβέρνησης, διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση.

Obama: Εκλεισε η αμερικανική πρεσβεία στη Συρία
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έκλεισε την πρεσβεία της χώρας στη Δαμασκό, σε μια ένδειξη επιδείνωσης των σχέσεων των δύο πλευρών.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Robert Ford και 17 ακόμη Αμερικανοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν τη Συρία αεροπορικώς τη Δευτέρα, ενώ 15 επιπλέον διπλωμάτες αποχώρησαν οδικώς μέσω Ιορδανίας.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την αύξηση της πίεσης προς τον Σύριο πρόεδρο Άσαντ με στόχο την ανάδειξη μεταβατικής κυβέρνησης, διαμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση.

"Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε χωρίς να καταφύγουμε σε εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση. Και πιστεύω ότι αυτό είναι εφικτό" δήλωσε ο Μπ. Ομπάμα σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CNBC τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v