Η Τράπεζα της Ελβετίας θα υπερασπιστεί το 1,2

H Tράπεζα της Ελβετίας θα δείξει "απόλυτη προσήλωση" στη διατήρηση της ισοτιμίας με το ευρώ στο 1,20 και είναι έτοιμη να αγοράσει απεριόριστες ποσότητες ξένου νομίσματος, δήλωσε ο πρόεδρός της T. Jordan.

Η Τράπεζα της Ελβετίας θα υπερασπιστεί το 1,2
H Tράπεζα της Ελβετίας θα δείξει απόλυτη προσήλωση στη διατήρηση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το ευρώ στο 1,20 και είναι έτοιμη να αγοράσει απεριόριστες ποσότητες ξένου νομίσματος σε οποιαδήποτε παγκόσμια διατραπεζική αγορά για να το επιτύχει, ανέφερε την Τρίτη ο μεταβατικός πρόεδρός της Thomas Jordan.

"Δεν θα ανεχτούμε καμία συναλλαγή κάτω από το φράγμα στην ισοτιμία στη σχετική διατραπεζική αγορά και η δέσμευση αυτή ισχύει οποιαδήποτε στιγμή, από όταν ανοίγει η αγορά στο Σίδνεϊ τη Δευτέρα μέχρι το κλείσιμο στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή" σημείωσε ο Τ. Jordan σε κείμενό του για το Ελβετοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελιτήριο.

Η Τράπεζα της Ελβετίας εισήγαγε την ισοτιμία 1,2 ελβετικό φράγκο ανά 1 ευρώ τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ελαττώσει τις πιέσεις στις εξαγωγές της χώρας.

Όπως αναφέρει η WSJ, ο Τ. Jordan είπε ότι η κίνηση αυτή διόρθωσε ως έναν βαθμό την ανατίμηση του φράγκου και μείωσε τον κίνδυνο αποπληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v