Bernanke: Παρακολουθούμε την ευρωπαϊκή κρίση

Η Fed παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης, επανέλαβε την Τρίτη ο Ben Bernanke τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι την πλήρη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας.

Bernanke: Παρακολουθούμε την ευρωπαϊκή κρίση
Η Fed παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης ώστε να προστατέψει την αμερικανική οικονομία, επανέλαβε την Τρίτη ο Ben Bernanke, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι την πλήρη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας.

"Είμαστε σε συχνή επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ και της οικονομίας" δήλωσε ο διοικητής της Fed κ. Bernanke σε ομιλία του στη Γερουσία.

Παράλληλα, ο κ. Bernanke κράτησε χαμηλούς τόνους για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και δεν αναφέρθηκε στα αισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία για την απασχόληση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Bernanke τόνισε ότι η αγορά εργασίας απέχει πολύ ακόμα από το στόχο της πλήρους απασχόλησης, ενώ έκανε ειδική μνεία για τη μακροχρόνια ανεργία.

"Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πούμε ότι η αγορά εργασίας λειτουργεί σε φυσιολογικά επίπεδα" ανέφερε ο κ. Bernanke.

"Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα της μακροχρόνιας ανεργίας" πρόσθεσε ο κ. Bernanke.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v