Η S&P υποβάθμισε τη Sony σε ΒΒΒ+

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Sony προχώρησε η Standard & Poor’s. Προειδοποιεί για νέες υποβαθμίσεις εάν δεν αλλάξει άμεσα η στρατηγική της εταιρείας.

Η S&P υποβάθμισε τη Sony σε ΒΒΒ+
Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Sony προχώρησε η Standard & Poor’s προειδοποιώντας μάλιστα ότι ενδέχεται να υπάρξουν και νέες πτωτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, ο οίκος αναθεώρησε την πιστοληπτική αξιολόγηση του κολοσσού των ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων σε ΒΒΒ+ και αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Θα μπορούσαμε να υποβαθμίσουμε περαιτέρω την αξιολόγηση εάν δεν δούμε ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης στα κέρδη μέσα στους επόμενους 6 με 12 μήνες».

«Ο βασικός λόγος για τις ζημίες είναι η στρατηγική της Sony να επεκταθεί επιθετικά στην παγκόσμια αγορά, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό, την μαζική διάβρωση των τιμών και το υψηλό κόστος της οργάνωσής της συγκριτικά με τους ξένους ανταγωνιστές» εξηγεί η S&P επισημαίνοντας ότι κλειδί της επιτυχίας είναι η ανατροπή του κλίματος κυρίως στην μονάδα κατασκευής τηλεοράσεων της Sony.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v