Kenny (Ιρλανδία): Η λιτότητα δεν επαρκεί

H λιτότητα δεν επαρκεί για να θεραπεύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ιρλανδίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός E. Kenny, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα θα καταφέρει να μειώσει το έλλεμμα με δικές της δυνάμεις.

Kenny (Ιρλανδία): Η λιτότητα δεν επαρκεί
H λιτότητα δεν επαρκεί για να θεραπεύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ιρλανδίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Enda Kenny, τονίζοντας ωστόσο ότι η χώρα θα καταφέρει να μειώσει το ελλειμμα με τις δικές της δυνάμεις.

"Σε κάθε περίπτωση τα προγράμματα λιτότητας από μόνα τους δεν μπορούν να αποδώσουν" ανέφερε στο κοινοβούλιο ο κ. Kenny.

"Έχουμε ένα πρόβλημα σε αυτή τη χώρα και αυτό είναι να μειώσουμε το κενό στα δημόσια οικονομικά μας" σημείωσε ο κ. Κenny και πρόσθεσε ότι "αυτό το έλλειμμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από εμάς και μόνο εμάς".

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο κ. Kenny ανέφερε ακόμα ότι η ιρλανδική κυβέρνηση, έχει ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική για την μείωση των απαιτήσεων των κατόχων ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία βρίσκεται στο δεύτερο έτος του προγράμματος διάσωσης, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να μειώσει το έλλειμμα του 9,8% κάτω από το 3% το 2015.

Η Ιρλανδία στοχεύει να επιστρέψει στις αγορές στο τέλος της επόμενης χρονιάς, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επιβράδυνση της οικονομίας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v