Μεξικό: Δεν θα υπάρξει άμεσα συμφωνία για το ΔΝΤ

Σβήνουν οι ελπίδες για άμεση συμφωνία στην G-20 ως προς την αύξηση των πόρων του ΔΝΤ. Το Μεξικό διαμηνύει ότι δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση του Φεβρουαρίου. Αβέβαιο και το ύψος των κεφαλαίων.

Μεξικό: Δεν θα υπάρξει άμεσα συμφωνία για το ΔΝΤ
Οι όποιες ελπίδες για άμεση επίτευξη συμφωνίας στο πλαίσιο της G20 ως προς αύξηση των πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σβήνουν μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του Μεξικού Jose Antonio Meade.

Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, το ΔΝΤ πρότεινε την αύξηση των πόρων του κατά 500 δισ. δολ. ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας της παγκόσμιας οικονομίας σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στην ευρωζώνη. «Από τώρα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, που θα είναι η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών, είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει συμφωνία και για το ύψος του ποσού» δήλωσε ο κ. Meade και συμπλήρωσε: «Αυτό που πρέπει να συμβεί πρώτα είναι να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες η Ευρώπη».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μήνυμα που στέλνει η Νότιος Κορέα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους. «Σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να προηγηθούν πλήρεις προσπάθειες αυτοδιάσωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αποφευχθούν τα θέματα ηθικού κινδύνου» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Bahk Jae-wan σε σεμινάριο στη Σεούλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v