Barclays: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα

Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της Barclays. Μείωση κερδών κατά 3% το τέταρτο τρίμηνο, που ήταν "το χειρότερο στην 3ετία". Πληγή η Barclays Capital με μείωση εσόδων κατά 19%.

Barclays: Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα
Απογοητευτικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα της Barclays, ενώ η διοίκηση της τράπεζας δήλωσε πως το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ήταν «το χειρότερο των τελευταίων 3 ετών».

Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη ύψους 5,9 δισ. στερλινών (9,4 δισ. δολ.) που αντιστοιχεί σε μείωση 3% από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν προ φόρων κέρδη στα 6,1 δισ. στερλίνες.

Πληγή αποδεικνύεται και πάλι η θυγατρική επενδυτικής τραπεζικής, η Barclays Capital, τις οποίας τα έσοδα μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο κατά 19% στα 1,8 δισ. στερλίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ο Bob Diamond, προειδοποίησε παράλληλα ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για απόδοση ιδίων κεφαλαίων 13% που είχε τεθεί για το 2013, επισημαίνοντας ως βασική αιτία στην επιδείνωση της οικονομίας και τους πιο αυστηρούς κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας για τον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v