Μπαράζ επαφών στην ευρωζώνη με επίκεντρο την ΕΚΤ

Έντονη κινητικότητα στους κόλπους της ευρωζώνης. Διαδοχικές συναντήσεις Merkel, Hollande, Monti λίγο πριν ο Mario Draghi ανακοινώσει το πολύκροτο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Μπαράζ επαφών στην ευρωζώνη με επίκεντρο την ΕΚΤ
Έντονη κινητικότητα στους κόλπους της ευρωζώνης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να επιδίδονται σε μπαράζ επαφών και διαπραγματεύσεων καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel υποδέχεται, την Τρίτη, στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande στη Ρώμη.

Την Πέμπτη, η κ. Merkel μεταβαίνει στη Μαδρίτη όπου θα έχει επαφές με τον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy και την Παρασκευή θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογό της στη Βιέννη.

Η προσοχή στρέφεται και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να ανακοινώσει τους τελικούς όρους του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Ο ίδιος ο κ. Draghi δήλωσε ότι η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ με διάρκεια ωρίμανσης ως και 3 έτη δεν ισοδυναμεί με τύπωμα χρήματος και δεν συνιστά χρηματοδότηση κρατών (κάτι που απαγορεύεται από το καταστατισκό της ΕΚΤ), αφού στην πράξη αυτά τα χρέη θα αποπληρωθούν σε πολύ σύντομο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v