Καμπανάκι ΟΗΕ για τις τιμές των τροφίμων

Συντονισμένη δράση από τους διεθνείς ηγέτες προκειμένου να αποτραπεί η επισιτιστική κρίση ζητά ο ΟΗΕ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αναρρίχηση των τιμών των τροφίμων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Καμπανάκι ΟΗΕ για τις τιμές των τροφίμων
Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκτόξευση των τιμών των τροφίμων κρούει ο ΟΗΕ, ζητώντας συντονισμένη δράση από τους παγκόσμιους ηγέτες ώστε να μην υπάρξει «καταστροφή» τους επόμενους μήνες. Λίγες ημέρες αφότου ο δείκτης τροφίμων της Παγκόσμιας Τράπεζας αναρριχήθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό, ο ΟΗΕ με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι η αναρρίχηση των τιμών μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Με κοινή ανακοίνωση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα για τα Τρόφιμα και το Διεθνές Ταμείο για Αγροτική Ανάπτυξη τονίζουν ότι απαιτείται διεθνής δράση ώστε να αποτραπεί η επισιτιστική κρίση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο ο άμεσος κίνδυνος των υψηλών τιμών στα τρόφιμα, όσο και το μακροπρόθεσμο θέμα της παραγωγής και κατανάλωσης των τροφίμων καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός και η ζήτηση, ενώ οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή.

Επισημαίνεται ότι οι καιρικές συνθήκες και η πρωτοφανής ξηρασία είναι η βασική αιτία για την εκτίναξη της τιμής του σιταριού και της σόγιας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v