Γερμανία: Πιθανή η αναβολή της απόφασης για ESM

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την απόφαση για το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε. και τον ΕSM, μετά από την προσφυγή ευρωσκεπτικιστή βουλευτή του CSU.

Γερμανία: Πιθανή η αναβολή της απόφασης για ESM
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την απόφαση για το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε. και τον ΕSM, μετά από την προσφυγή ευρωσκεπτικιστή βουλευτή του CSU.

Εκπρόσωπος του γερμανικού δικαστηρίου δήλωσε στο AFP ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας για την προσφυγή του βουλευτή του CSU, Peter Gauweiler.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου για την έγκριση του ESM και του δημοσιονομικού συμφώνου ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά αν εξεταστεί η προσφυγή του κ. Gauweiller θα μετατεθεί για αργότερα.

Ο κ. Gaueweiller κατέθεσε την προσφυγή την Κυριακή, εγείροντας ενστάσεις για την απόφαση της ΕΚΤ να αγοράζει κρατικά ομόλογα.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η κίνηση της ΕΚΤ αλλάζει τα δεδομένα και ότι το δικαστήριο πρέπει πρώτα να αποφασίσει κατά πόσον το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας είναι νόμιμο προτού κρίνει τη συνταγματικότητα του ESM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v