Κυβερνητική παρέμβαση στη Γαλλία για το Facebook

Πολλές καταγγελίες για εμφάνιση προσωπικών μηνυμάτων στα "χρονολόγια" των χρηστών του Facebook. Η κυβέρνηση κάλεσε την εταιρεία να δώσει εξηγήσεις. Παρέμβαση και από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Κυβερνητική παρέμβαση στη Γαλλία για το Facebook
Στη Γαλλία, η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων στο Internet (CNIL) κάλεσε το Facebook να λογοδοτήσει για τις καταγγελίες αρκετών «φίλων» του site κοινωνικής δικτύωσης. Οι καταγγελίες αφορούν τη δημοσιοποίηση προσωπικών μηνυμάτων στα «χρονολόγια» αρκετών χρηστών.

Το θέμα απασχόλησε και τη γαλλική κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Βιομηχανίας Arnaud Montebourg και η αρμόδια υφυπουργός Fleur Pellerin για θέματα ψηφιακής ανάπτυξης, είχαν συνάντηση με στελέχη του Facebook. «Η εταιρεία πρέπει να δώσει σαφείς και διαφανείς εξηγήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου μετά τη συνάντηση.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο iTele, η κα. Pellerin συμβούλευσε μάλιστα τους χρήστες του Facebook να κινηθούν νομικά, εάν θεωρούν ότι η εταιρεία παραβίασε τους όρους απορρήτου. «Τουλάχιστον θα ήταν χρήσιμο εάν κάποιος έχει έστω και μικρές αμφιβολίες, να κλείσει το λογαριασμό του» δήλωσε.

Το Facebook από την πλευρά του αρνείται ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε τη δημόσια έκθεση ιδιωτικών μηνυμάτων. Απαντά ότι πρόκειται για παλαιότερα σχόλια που ανέκαθεν ήταν εμφανή σε όλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v