ΟΟΣΑ: Σε βαθιά ύφεση και το 2013 η Ισπανία

Η Ισπανία αναμένεται να παραμείνει σε βαθιά ύφεση ως το τέλος του επόμενου έτους, καθώς η "επώδυνα υψηλή" ανεργία και η ανάγκη στήριξης των τραπεζών επιβαρύνουν σημαντικά την οικονομία, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.

ΟΟΣΑ: Σε βαθιά ύφεση και το 2013 η Ισπανία
Η Ισπανία αναμένεται να παραμείνει σε βαθιά ύφεση ως το τέλος του επόμενου έτους, καθώς η "επώδυνα υψηλή" ανεργία και η ανάγκη στήριξης των τραπεζών επιβαρύνουν σημαντικά την οικονομία, προειδοποιεί σε σημερινή του έκθεση ο ΟΟΣΑ.

"Η πιθανότητα μιας άμεσης ανάκαμψης παραμένει μικρή, καθώς η απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα έχει ακόμα πολύ δρόμο ενώ η επικίνδυνη αλληλεξάρτηση μεταξύ των δημόσιων οικονομικών και του τραπεζικού τομέα παραμένει ισχυρή, παρά το δάνεια 100 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών" σημειώνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ισπανίας πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι θα της δοθεί οικονομική βοήθεια εφόσον το ζητήσει.

Ο κ. Gurria ανέφερε ότι με τον τρόπο αυτό το "μπαζούκα" της Ευρώπης θα είναι οπλισμένο, βοηθώντας στην δημιουργία περισσότερης εμπιστοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v