Νταβός: Επενδυτικός ενθουσιασμός για τις μετοχές

Οι διεθνείς επενδυτές τρέφουν τη μεγαλύτερη αισιοδοξία των τελευταίων 3,5 χρόνων και πλέον για τα χρηματιστήρια, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, παραμονές του ετήσιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός.

Νταβός: Επενδυτικός ενθουσιασμός για τις μετοχές
Οι διεθνείς επενδυτές τρέφουν τη μεγαλύτερη αισιοδοξία των τελευταίων 3,5 χρόνων και πλέον για τα χρηματιστήρια και σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών σκοπεύει να αυξήσει τις τοποθετήσεις του σε μετοχές το ερχόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg, τις παραμονές του ετήσιου οικονομικού φόρουμ του Νταβός.

Στο συμπόσιο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικής ελίτ του πλανήτη στο ελβετικό θέρετρο, το 53% των διεθνών επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα Bloomberg Global Poll πιστεύει ότι οι μετοχές θα προσφέρουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις το ερχόμενο έτος. Το μέγεθος είναι αυξημένο κατά 17% σε σχέση με την έρευνα του Νοεμβρίου.

Ο ενθουσιασμός για τις μετοχές οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη αισιοδοξία όσον αφορά την αμερικανική οικονομία και την εκτόνωση των φόβων όσον αφορά την Ευρώπη. «Επικρατεί μια επιφυλακτική αισιοδοξία ότι τα προβλήματα λύνονται», σχολίασε αναλυτής στο πρακτορείο.

Οι ενδείξεις οικονομικής βελτίωσης δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα στην πενθήμερη συγκέντρωση των 2.500 στελεχών, αξιωματούχων, επενδυτών και ακαδημαϊκών στο ελβετικό Νταβός.

Στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, οι οποίοι και οι δύο απόλαυσαν τα εύσημα των επενδυτών στην έρευνα, καθώς και ο επικεφαλής της Goldman Sachs Lloyd Blankfein και ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v