"Οι νομοθέτες φταίνε για τη συνέχιση της κρίσης"

Τους νομοθέτες και τους νέους κανονισμούς «κατηγόρησε» ο CEO της JPMorgan Chase για την εξέλιξη της κρίσης, λέγοντας πως ορισμένοι από τους κανόνες που αποφάσισαν έχουν περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Οι νομοθέτες φταίνε για τη συνέχιση της κρίσης
Τους νομοθέτες και τους νέους κανονισμούς «κατηγόρησε» ο CEO της JPMorgan Chase για την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής κρίσης, λέγοντας πως ορισμένοι από τους κανόνες που αποφάσισαν έχουν περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και πως πολλά από τα προβλήματα δεν έχουν ακόμα επιλυθεί.

Μιλώντας στο CNBC από το Νταβός, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Jamie Dimon δήλωσε πως «έχουν περάσει πέντε χρόνια από την κρίση, ακόμα δεν έχουμε φτιάξει πολλά από αυτά που συζητάτε. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι προσπαθούμε να κάνουμε πάρα πολλά και πάρα πολύ γρήγορα».

«Πρόκειται απλώς για πέντε ακόμα χρόνια όπου επιρρίπτουμε ευθύνες, ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους, παραπληροφορούμε και νομίζουμε πως κάνουμε ένα καλύτερο σύστημα», συμπλήρωσε.

«Έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν έχουμε ακόμα κανόνες για τα στεγαστικά. Είναι ένα πολύ περίπλοκο ζήτημα που θα πρέπει να κάνουμε πολύ πιο απλό», τόνισε.

Ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι είναι αδύνατον να γνωρίζουμε αν τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι επικίνδυνα ή ασφαλή και τόνισε πως οι τράπεζες δεν είναι πιο αδιαφανείς από άλλες επιχειρήσεις.

«Οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι αδιαφανείς. Είναι περίπλοκες. Ούτε ξέρεις όμως πώς λειτουργούν οι μηχανές αεροσκαφών», δήλωσε, αναφερόμενος στους νομοθέτες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v