Περιορισμούς στις ροές κεφαλαίων ζητά ο Ντόμπρετ

Ενώ αναλυτές και αξιωματούχοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο πολέμου νομισμάτων, ανώτατο στέλεχος της Bundesbank τάσσεται υπέρ της επιβολής περιορισμών στις ροές κεφαλαίων σε "ειδικές περιστάσεις"

Περιορισμούς στις ροές κεφαλαίων ζητά ο Ντόμπρετ
Ενώ αναλυτές, αλλά και αξιωματούχοι ανά τον κόσμο προειδοποιούν για τον κίνδυνο πολέμου νομισμάτων, ένα από τα ανώτερα στελέχη της Bundesbank ταράσσει τα νερά. Ο λόγος για τον Αντρέας Ντόμπρετ ο οποίος με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως ένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν είναι ακόμη και οι έλεγχοι επί των κεφαλαιουχικών ροών.

Επισημαίνεται ότι αυτή την εβδομάδα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Bundesbank, o Jens Weidmann προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων.

Έτσι, ενώ εδώ και δεκαετίες η βασική στάση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας ήταν η ελεύθερη ροή των κεφαλαίων, τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν με τον κ. Ντόμπρετ, μέλος του δ.σ. της Bundesbank να γράφει: «Εάν σε ειδικές περιστάσεις εφαρμοστούν μέτρα για να περιοριστούν οι ροές κεφαλαίων, τότε τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι προσωρινά, διαφανή και στοχευμένα όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να μην πληγούν άλλοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v