Κέρδη 30% βλέπουν στην Κίνα τη Χρονιά του Φιδιού

Από τις αρχές του 2013, το χρηματιστήριο της Σαγκάης καταγράφει κέρδη 7%. Αναλυτές ωστόσο, θεωρούν ότι η επέλαση των ταύρων θα συνεχιστεί. Βλέπουν κέρδη έως 30% στη Χρονιά του Φιδιού. 

Κέρδη 30% βλέπουν στην Κίνα τη Χρονιά του Φιδιού
Σενάρια για κέρδη ως και 30% στη Χρονιά του Φιδιού διατυπώνονται για την κινεζική αγορά στη . Από τις αρχές του 2013, το χρηματιστήριο της Σαγκάης καταγράφει κέρδη 7%. Αναλυτές ωστόσο, θεωρούν ότι η επέλαση των ταύρων θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο Kerry Series της Eight Investment Partners εκτιμά ότι το κινεζικό χρηματιστήριο μέχρι τα τέλη του 2013 θα πρέπει να διαπραγματεύεται σε επίπεδα κατά 30% υψηλότερα από την τρέχουσα αποτίμησή του.

«Το γεγονός είναι ότι η ανάπτυξη της Κίνας επιταχύνεται. Νομίζουμε ότι η μέση ασιατική χρηματιστηριακή αγορά θα κινηθεί ανοδικά, ή χρειάζεται να κινηθεί ανοδικά, κατά 20% ώστε να πιάσει το μακροπρόθεσμο μέσο όρο. Στην περίπτωση της Κίνας, πιστεύουμε ότι πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο. Βλέπουμε δηλαδή ότι εύκολα μπορεί να ενισχυθεί κατά 30% γενικώς στις κινεζικές μετοχές» δήλωσε ο Series στο CNBC

Και δεν είναι ο μόνος. «Προβλέπουμε αύξηση κατά 15%-20% μέχρι τα τέλη του έτους. Ο Shanghai Composite μπορεί να πιάσει τις 2.800 με 3.000 μονάδες» δήλωσε ο Ryan Tsai της Coutts. Σημειώνεται ότι ο δείκτης βρίσκεται στις 2.382 μονάδες.

Ο Philip Chan, της Shenyin Wanguo Securities θεωρεί ότι «δεν είναι απίθανο» να ενισχυθεί ο δείκτης κατά 20% το 2013, προσθέτοντας όμως, ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ήδη ο Shangai Composite έχει καταγράψει καλά κέρδη. «Ήδη η αγορά βρίσκεται σε επίπεδα υψηλότερα κατά 22% από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου» αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v