HSBC: Αύξηση κερδών 95% στα 8,4 δισ. δολ.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 95% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς μειώθηκαν κάθετα οι ζημίες από τις επισφαλείς πιστώσεις και τις παρακαταθήκες για άλλες ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

HSBC: Αύξηση κερδών 95% στα 8,4 δισ. δολ.
Τα κέρδη της HSBC σχεδόν διπλασιάστηκαν στο α΄ τρίμηνο του 2013 και ανήλθαν στα 5,4 δισ. στερλίνες ή 8,4 δισ. δολάρια, καθώς βελτιώθηκαν οι συνθήκες σε βασικές αγορές της τράπεζας.

Τα καθαρά κέρδη της HSBC αυξήθηκαν 95% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς μειώθηκαν κάθετα οι ζημίες από τις επισφαλείς πιστώσεις και τις παρακαταθήκες για άλλες ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

Η μετοχή της τράπεζας εκτινάσσεται 3% στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Οι χρεώσεις για επισφαλείς πιστώσεις μειώθηκαν 51% στα 1,17 δισ. δολ. με την μεγαλύτερη πτώση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της HSBC.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού ομίλου Stuart Gulliver δήλωσε ότι οι συνθήκες στις ΗΠΑ εξακολουθούν να βελτιώνονται.

Τον Μάρτιο ο CEO του ομίλου, που έχει περικόψει τα κόστη κατά σχεδόν 3,6 δισ. δολάρια δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση επιπλέον 1 δισ. δολ. φέτος.

H ΗSBC έχει περικόψει περί τις 42.000 θέσεις εργασίας τα τελευταία δυο έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v