Κίνα: Ανησυχίες για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

Η Κίνα έχει εκφράσει ανησυχίες για τα σχέδια ΕΕ και ΗΠΑ να συνάψουν εμπορική συμφωνία. Το ζήτημα συζητήθηκε κατά την επίσκεψη της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον στο Πεκίνο στο τέλος Απριλίου.

Κίνα: Ανησυχίες για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ
Ανησυχίες για τα σχέδια της ΕΕ και των ΗΠΑ να προχωρήσουν στην σύναψη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών, έχει εκφράσει η Κίνα, δήλωσε στο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Κινέζοι αξιωματούχοι έθεσαν το ζήτημα στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, όταν επισκέφτηκε το Πεκίνο στο τέλος Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ και οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ως το τέλος Ιουνίου, διαπραγματεύσεις για μια υπερατλαντική συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών. Οι συζητήσεις αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Η Κίνα ανησυχεί ότι το σχέδιο αποσκοπεί "στην δημιουργία προστατευτικού τείχους, για να απομονώσει την υπερατλαντική οικονομία από τον υπόλοιπο κόσμο" ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η ΕΕ υποστηρίζει ότι η συμφωνία θα αποβεί προς όφελος των ΗΠΑ και της ΕΕ αλλά και των άλλων κρατών, λόγω της εξάπλωσης του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των δύο οικονομιών.

"Αυτή είναι η διαβεβαίωση που δώσαμε στην Κίνα" σημείωσε ο αξιωματούχος.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v