Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Βραζιλιάνος Ρ.Αζεβέντο στο τιμόνι του ΠΟΕ

Σε λατινοαμερικανικά χέρια περνά για πρώτη φορά το τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης Ρομπέρτο Αζεβέντο κέρδισε στην κούρσα διαδοχής του Πασκάλ Λαμί.

Ο Βραζιλιάνος Ρ.Αζεβέντο στο τιμόνι του ΠΟΕ
Σε λατινοαμερικανικά χέρια περνά για πρώτη φορά το τιμόνι του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου καθώς ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης Ρομπέρτο Αζεβέντο κέρδισε στην κούρσα διαδοχής του Πασκάλ Λαμί. Ο Αζεβέντο ξεπέρασε μάλιστα και τον Μεξικανό υποψήφιο, τον Ερμίνιο Μπλάνκο που φέρεται να είχε και την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Επίσημη ανακοίνωση ακόμη δεν έχει υπάρξει για τη νίκη Αζεβέντο. Η είδηση όμως, αποκαλύπτεται από διεθνή μέσα όπως το πρακτορείο Reuters και τους Financial Times, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές. «Η υποψηφιότητά μου έχει ευρεία βάση στήριξης από πολλές διαφορετικές χώρες» δήλωσε και ο ίδιος ο Αζεβέντο.

Ο Αζεβέντο ήταν μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Βραζιλίας στον ΠΟΕ. Έχει κερδίσει τη φήμη του καλού διαπραγματευτή που έχει την ικανότητα να ακούει τα επιχείρημα όλων των πλευρών και να βρίσκει λύσεις. Βασικό του καθήκον είναι να βγάλει από το λήθαργο τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του εμπορίου που εδώ και χρόνια έχουν παγώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v