Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Συζητήσεις με LSE και Nasdaq

Η Τουρκία προωθεί διαδικασία ενοποίησης του Χρηματιστηρίου Αξιών, με το Χρηματιστήριο Χρυσού και το Χρηματιστήριο Παραγώγων, υπό μία ενιαία σκέπη, αυτήν του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία: Συζητήσεις με LSE και Nasdaq
Η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange) και το αμερικανικό Χρηματιστήριο Nasdaq σχετικά με τη δυνατότητα σύναψης στρατηγικών συνεργασιών με το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Αλί Μπαμπατσάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Τουρκία προωθεί διαδικασία ενοποίησης του Χρηματιστηρίου Αξιών, με το Χρηματιστήριο Χρυσού και το Χρηματιστήριο Παραγώγων, υπό μία ενιαία σκέπη, αυτήν του Χρηματιστηρίου Κωνσταντινούπολης - σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία και να δημιουργήσει έναν περιφερειακό χρηματοπιστωτικό κόμβο.

«Έχουμε συζητήσεις με το LSE και το Nasdaq για στρατηγικές συνεργασίες με το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο κ. Μπαμπατσάν.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης Ιμπραήμ Τουχράν δήλωσε πέρυσι ότι η εταιρεία ήθελε να αποφασίσει στα μέσα του 2013 για μελλοντικές στρατηγικές συνεργασίες και ότι άλλα χρηματιστήρια, τεχνολογικές εταιρείες, διαχειριστές κρατικών επενδυτικών ταμείων και επενδυτικές τράπεζες είχαν δείξει ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v