Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και ο Carl Icahn διεκδικεί την Dell

Στη μάχη για τη διεκδίκηση της Dell μπαίνει και ο Carl Icahn. Σε συνεργασία με την Southeastern Asset Management καταθέτει πρόταση, ώστε να αποτρέψει την προσφορά εξαγοράς από τον Michael Dell.

Και ο Carl Icahn διεκδικεί την Dell
Μάχη μεταξύ μεγαλομετόχων για την διεκδίκηση της Dell εξελίσσεται καθώς ο Carl Icahn και η Southeastern Asset Management ένωσαν τις δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν την πρόταση εξαγοράς από τον Michael Dell.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, ο ιδρυτής της εταιρείας σε συνεργασία με Silver Lake Partners είχε διατυπώσει προσφορά εξαγοράς ύψους 24,4 δισ. δολ. ή 13,65 δολ. ανά μετοχή, όπου όμως στόχος είναι η έξοδος της εταιρείας από τις αγορές.

Στην επιστολή που έστειλαν Icahn και Southeastern προς το διοικητικό συμβούλιο της Dell αναφέρουν ότι η δική τους πρόταση αντιστοιχεί σε μετρητά ή μετοχές αξίας 12 δολ. ανά μετοχή. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η Dell δεν θα βγει εκτός αγορών.

Icahn και Southeastern ουσιαστικά ποντάρουν στο μέλλον της Dell πιστεύοντας ότι είναι εφικτό να ανατραπεί η τρέχουσα εικόνα, όπου η εταιρεία χάνει διαρκώς μερίδιο αγοράς σε έναν κλάδο που παράλληλα μειώνεται λόγω της επικράτησης των smartphones και των tablet.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v