Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kuroda: Στόχος του QE είναι αύξηση πληθωρισμού

H νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Ιαπωνία έχει σαν στόχο την άνοδο του πληθωρισμού στο 2%, δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Haruhiko Kuroda. Δεν αποσκοπεί στην χειραγώγηση της ισοτιμίας του γεν.

Kuroda: Στόχος του QE είναι αύξηση πληθωρισμού
O διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Ηaruhiko Kuroda, δήλωσε την Παρασκευή ότι η νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα δεν έχει σαν στόχο τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και αποσκοπεί μόνο στην άνοδο του πληθωρισμού 2% σε δύο χρόνια.

"Η τράπεζα της Ιαπωνίας δεν στοχεύει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι οποίες καθορίζονται από τις αγορές" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Kuroda στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της σύσκεψης του G7.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το γεν έπεσε σε χαμηλά 4 ετών έναντι του δολαρίου, υπερβαίνοντας το όριο των 100 γεν το δολάριο.

Τον Απρίλιο η Τράπεζα της Ιαπωνίας ξεκίνησε ένα από τα πιο επιθετικά προγράμματα τόνωσης, ενισχύοντας την πτωτική πορεία του γεν.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει έντονη κριτική, ιδίως από τις αναπτυσσόμενες χώρες, αν και μέχρι σήμερα το G7 έχει διαμηνύσει ότι οι δράσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας τηρούν τη συμφωνία της G20 για τη μη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v