Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EUROBANK: Θέματα της ΓΣ

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Eurobank Ergasias ΑΕ ("Eurobank") αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) στις 12 Απριλίου 2014 για να:

1. Εγκρίνει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Eurobank µε την έκδοση νέων κοινών µετοχών έως 3.000 εκατ. ευρώ µε κατάργηση των δικαιωµάτων των παλαιών µετόχων (η "Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου").

2. Εξουσιοδοτήσει το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Eurobank να ορίσει τους όρους της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου συµπεριλαµβανοµένου του χρονοδιαγράµµατος, της τιµής και του µεγέθους, σύµφωνα µε τις πρακτικές της αγοράς και τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου αναµένεται να υλοποιηθεί µέσω ιδιωτικής τοποθέτησης µε το άνοιγµα βιβλίου προσφορών για θεσµικούς και άλλους ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος και µε δηµόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Το ΤΧΣ θα ορίσει την ελάχιστη τιµή στην οποία θα προσφερθούν στους επενδυτές οι νέες µετοχές και θα εγγυηθεί την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, σύµφωνα µε το νέο θεσµικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση. Το εύρος τιµής θα οριστεί από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Eurobank πριν την έναρξη της συναλλαγής µε την τελική τιµή των νέων µετοχών να προσδιορίζεται στη βάση της διαδικασίας του διεθνούς και ελληνικού βιβλίου προσφορών.

Υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρχές και την αίρεση των συνθηκών της αγοράς, αναµένεται ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί στα µέσα Μαΐου 2014.

Η Barclays Bank PLC, µέσω της επενδυτικής τράπεζάς της, η Deutsche Bank AG London Branch και η J. P. Morgan θα ασκήσουν χρέη Joint Global Coordinators για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v