Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πρόσκληση σε ΓΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής η «Εταιρεία»), η οποία ελήφθη την 5η Δεκεμβρίου 2014 και σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, καθώς και το άρθρο 17 του Καταστατικού της Εταιρείας, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα συνέλθει στα γραφεία της έδρας της Εταιρείας στο Μαγικό, Δήμου Αβδήρων, Νομού Ξάνθης, στις 29 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:30 μμ για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με κεφαλαιοποίηση: α) μέρους αφορολόγητων αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί με βάση το ν. 2238/1994, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013 και β) μέρους του αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», η οποία (αύξηση) θα πραγματοποιηθεί με αύξηση της ονομαστικής αξίας του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας κατά 0,16 Ευρώ, ήτοι από 0,50 Ευρώ σε 0,66 Ευρώ, και παροχή προς το Διοικητικό Συμβούλιο των σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

2. Τροποποίηση του σχετικού περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας.

3. Έγκριση διανομής μέρους των αφορολόγητων αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί με βάση τον ν. 2238/1994, σύμφωνα με το άρθρο 72 του ν. 4172/2013 και παροχή προς το Διοικητικό Συμβούλιο των αναγκαίων εξουσιοδοτήσεων.

4. Έγκριση προγράμματος αγορών ιδίων μετοχών της Εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει σήμερα, και παροχή των σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

5. Διάφορα Θέματα και Ανακοινώσεις.

Σε περίπτωση που κατά την συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας της 29ης Δεκεμβρίου 2014, δεν επιτευχθεί για οποιονδήποτε λόγο η απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία, το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους στις 10 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 π.μ., σε Α' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση και εφόσον δεν επιτευχθεί και κατά τη συνεδρίαση εκείνη η απαιτούμενη εκ του νόμου απαρτία, στις 22 Ιανουαρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00 π.μ., σε Β' Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 29 του κ.ν 2190/1920, όπως ισχύει. Οι εν λόγω Επαναληπτικές Γενικές Συνελεύσεις θα λάβουν χώρα στον ίδιο ως άνω χώρο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης.

Σύμφωνα με τα άρθρα 26 παράγραφος 2β και 28α του κ.ν. 2190/1920, ως ισχύουν μετά την τροποποίησή τους από το άρθρο 3 του ν. 3884/2010, η Εταιρεία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα:

Ι. Δικαίωμα Συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση

Κάθε μετοχή παρέχει το δικαίωμα μίας ψήφου. Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας δικαιούται να συμμετάσχει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος στα αρχεία του Συστήματος Αΰλων Τίτλων που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» (Ε.Χ.Α.Ε.), στο οποίο τηρούνται οι κινητές αξίες (μετοχές) της Εταιρείας. Η απόδειξη της μετοχικής ιδιότητας γίνεται κατά ισοδύναμο τρόπο, είτε με την προσκόμιση σχετικής έγγραφης βεβαίωσης του ως άνω φορέα, είτε εναλλακτικά, με απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση της Εταιρείας με τα αρχεία του εν λόγω φορέα. Η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την 24 Δεκεμβρίου 2014 (ημερομηνία καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, και η σχετική βεβαίωση ή εναλλακτικά η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με την μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 26 Δεκεμβρίου 2014, ήτοι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

Για την Α' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται την 6η Ιανουαρίου 2015 (ημερομηνία καταγραφής Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης), ήτοι κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, και η σχετική βεβαίωση ή εναλλακτικά η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με την μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 7η Ιανουαρίου 2015, ήτοι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της εν λόγω Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης.

Αντίστοιχα για την Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την 18η Ιανουαρίου 2015 (ημερομηνία καταγραφής), ήτοι κατά την έναρξη της τέταρτης (4ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της εν λόγω Γενικής Συνέλευσης, και η σχετική βεβαίωση ή εναλλακτικά η ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με την μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 19η Ιανουαρίου 2015, ήτοι την τρίτη (3η) ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της εν λόγω Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης.

Όσοι από τους μετόχους είναι νομικά πρόσωπα πρέπει εντός των ίδιων ως άνω προθεσμιών να καταθέσουν σύμφωνα με το νόμο τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη ημερομηνία καταγραφής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς τις διατάξεις του άρθρου 28α του κ.ν. 2190/1920, ο εν λόγω μέτοχος μετέχει στη Γενική Συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.

Σημειώνεται ότι η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων (συμμετοχής και ψήφου) δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην ημερομηνία καταγραφής και στην ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v