Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests
JOHN STUART MILL (1806-1873)
English Philosopher in Representative Government

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2014

Τουρισμός: Δεύτερος πονοκέφαλος μετά τον ΦΠΑ

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να προτείνει στην τρόικα την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία (διαμονή) στο 13% με σκοπό την αύξηση των φορολογικών εσόδων προκάλεσε τη γενικευμένη αντίδραση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και άλλων τουριστικών φορέων.

Όμως, οι μπελάδες του κλάδου ίσως έχουν συνέχεια αν δημιουργηθεί η εντύπωση στο εξωτερικό ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ρευστή με τάση επιδείνωσης.

Η εικόνα δεν προέρχεται από παράγοντες του τουριστικού κλάδου, αλλά από αυτούς που κοιτάζουν να επενδύσουν σ' αυτόν, εξετάζοντας ταυτόχρονα κι άλλες ξένες αγορές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς του εξωτερικού θα λάβουν υπόψη τους το αυξημένο ελληνικό πολιτικό ρίσκο. Ιδίως αν η πολιτική αβεβαιότητα παραταθεί.

Αυτό σημαίνει ότι θα κατευθύνουν ένα μέρος των τουριστών που δυνητικά θα έρχονταν στην Ελλάδα σε άλλους προορισμούς, π.χ. Κροατία.

Μ' αυτό τον τρόπο θα στερήσουν από τη χώρα πολύτιμα έσοδα από τουριστικές υπηρεσίες με επιπτώσεις για την οικονομία και τον κρατικό κορβανά.

Ας ελπίσουμε ότι θα διαψευσθούν.

Όμως, θα πρέπει να βάλουμε κι εμείς λίγο το χεράκι μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v