Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: «Δεν τάζουμε κήπους με τριαντάφυλλα, λέμε τα εφικτά!»

Η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει τη χώρα στα βράχια ακόμα και αν γίνει η «κωλοτούμπα» δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Οι μεταρρυθμίσεις στο τέλος αποδίδουν. Ήρθαν επενδύσεις με ονοματεπώνυμο. Σταδιακά θα γίνουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις.

Τις μεταρρυθμίσεις που θα επιβεβαιώσουν ότι η χώρα βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά και θα δημιουργήσουν αναπτυξιακό περιβάλλον χαρακτηρίζει αναγκαίες ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Λίγα 24ωρα πριν από την κάλπη ασκεί δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει πως «οι δημόσιες σχέσεις, η ακινησία, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία δεν είναι λύσεις. Δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα για τον τόπο». Αμφισβητεί ευθέως την τεχνογνωσία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο στέκεται κυρίως στην πολιτική που εκφράζει, φοβούμενος ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα οδηγήσει σε σύγκρουση με την Ε.Ε. και σε οικονομική απομόνωση» και τελικά θα ρίξει τη χώρα στα βράχια. Εκτιμά ότι ακόμη και μια πλήρης ανατροπή των σημερινών θέσεων θα επιφέρει «πολιτική πλαστοπροσωπία» στο κόμμα και χάος στη χώρα.

Θεωρεί ότι η Ελλάδα μετά από μια ταραχώδη περίοδο έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο, περνώντας στο θετικό έδαφος της ανάπτυξης, το οποίο δεν πρέπει να διακυβευτεί. Υπογραμμίζει ότι επιτεύχθηκαν οι βασικές προβλέψεις διεθνών οργανισμών, και ότι τώρα η οικονομία θα μπορούσε να μπει σ' έναν ενάρετο κύκλο. Υπενθυμίζει τα πεπραγμένα τόσο στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και του ανοίγματος των αγορών (λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, απελευθέρωση επαγγελματικών μισθώσεων κ.τ.λ.) όσο και στις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσω αποκρατικοποιήσεων στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έπρεπε να είναι «πιο μεταρρυθμιστική και θαρραλέα» και αναφέρει τις αντιστάσεις που εκφράστηκαν από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ.

Εξηγεί ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας όπως εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό, βασίζεται σε μελέτες του ΙΟΒΕ και της McKinsey. «Δεν τάζουμε κήπους με τριαντάφυλλα, λέμε πράγματα που είναι εφικτά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η δημιουργία υψηλού αριθμού νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση νέων επενδύσεων, εφόσον η χώρα διατηρήσει την προσήλωσή της στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και η σταδιακή μείωση της φορολογίας.

Εκτιμά ότι άμεσες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης, η συμφωνία για την προληπτική γραμμή χρηματοδότησης και η ταχεία προώθηση μεταρρυθμίσεων «δικής μας πατρότητας και ιδιοκτησίας». Τέλος καταλήγει στο ότι οι μεταρρυθμίσεις «παρά τις αντιδράσεις στο τέλος αποδίδουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v