Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι άριστες επιχειρήσεις πάντα επιβιώνουν

Τη φιλοσοφία και τον θεσμό των RetailBusiness Awards παρουσιάζει ο Bαγγέλης Παπαλιός. Τονίζει πως από το 2002 που ξεκίνησαν, τελούν υπό την αιγίδα του εκάστοτε Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Το βασικό motto της φετινής διοργάνωσης.

Οι άριστες επιχειρήσεις πάντα επιβιώνουν

Ο Bαγγέλης Παπαλιός, Εκδότης-Διευθυντής της Direction, παρουσιάζει την πορεία, τη φιλοσοφία και τη φετινή διοργάνωση των RetailBusiness Awards, του πιο σημαντικού θεσμού για το Ελληνικό Λιανεμπόριο και τη Βιομηχανία.

Tα RetailBusiness Awards μετρούν 14 χρόνια παρουσίας. Πώς ξεκίνησε ο θεσμός και ποιοι είναι οι συντελεστές της προσπάθειας;

Τα RetailBusiness Awards ξεκίνησαν το 2002 και είναι ο μεγαλύτερος και πλέον καταξιωμένος θεσμός για το Ελληνικό Λιανικό Εμπόριο και τη Βιομηχανία. Πραγματικά φέτος -παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις- έχουμε την τιμή και τη χαρά να υλοποιούμε τη 14η συνεχή διοργάνωση. Τα βραβεία, για 14η χρονιά, τα διοργανώνει το περιοδικό RetailBusiness της Direction, σε συνεργασία με τον ΣΕΛΠΕ και την ΕΣΕΕ, ενώ η διοργάνωση, ήδη από το 2002 που ξεκίνησε, τελεί υπό την αιγίδα του εκάστοτε Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Τι θα λέγατε πως έχει κατορθώσει μέσα σε αυτά τα χρόνια ο θεσμός;

Στα 14 αυτά χρόνια παρουσίας του στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, ο θεσμός έχει επιβραβεύσει τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του Ελληνικού Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας, τους ανθρώπους και τις εταιρείες του Retail που επενδύουν συνεχώς και δίνουν τη μάχη της ανάπτυξης εντός και εκτός Ελλάδας, οδηγώντας τον κλάδο όλο και πιο μπροστά. Τον κλάδο, που ακόμη και την τελευταία εξαετία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μεταβάλλεται συνεχώς και αποδεικνύει καθημερινά ότι παραμένει ισχυρός μπροστά στις προκλήσεις και οδηγεί τις εξελίξεις. Θεωρούμε πως κι εμείς έχουμε συμβάλει στην ανάπτυξη αυτής της δυναμικής και την απόκτηση αυτών των αντοχών, συνεισφέροντας από την πλευρά μας και το «μετερίζι μας».

Μέσα από ποια διαδικασία προκύπτουν οι βραβευθέντες; Πώς διασφαλίζετε την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων;

Όπως συνηθίζω να λέω, τους βραβευθέντες τούς αναδεικνύει πάντα η αγορά. Εκατόν δέκα υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί φέτος και οι εταιρείες και τα στελέχη που διεκδικούν ένα από τα βραβεία των φετινών RetailBusiness Awards έχουν ήδη ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού: www.retailawards.gr.

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε στις 7 Ιανουαρίου και όπως κάθε χρονιά, πραγματοποιήθηκε μέσω αριθμημένων ψηφοδελτίων. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν είχαν το αναγνωστικό κοινό-συνδρομητές των περιοδικών της Direction και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που καλύπτουν τον κλάδο του Λιανεμπορίου και της Βιομηχανίας. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο δείγμα ειδικών, που μπορεί να διαμορφώσει απόψεις και τάσεις και να οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα. Πέρα όμως από την πείρα, την κατάρτιση και την εξειδίκευση των ψηφοφόρων, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού διασφαλίζει για δέκατη συνεχή χρονιά η KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε., που είναι ο ελεγκτικός φορέας της διοργάνωσης.

Άλλωστε, αν εξετάσει κανείς τους βραβευθέντες των παλαιότερων διοργανώσεων, θα λάβει την πιο σαφή και ξεκάθαρη απάντηση για την αξιοπιστία του θεσμού. Η πορεία που είχαν και συνεχίζουν να έχουν στην αγορά οι επιχειρήσεις και τα στελέχη που έχουν διακριθεί στα RetailBusiness Awards, αποτελεί αφενός την καλύτερη απόδειξη της αξιοπιστίας του θεσμού, αφετέρου, τον λόγο που έχει οδηγήσει στην καθολική αναγνώριση και καταξίωσή του. Δεν είμαστε «βιομηχανία βραβείων» και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η αγορά.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις τα τελευταία χρόνια στην αγορά του λιανεμπορίου δεν σας προβληματίζουν; Ποιος ο ρόλος ενός θεσμού βραβείων σε αυτό το περιβάλλον;

Τα RetailBusiness Awards πιστεύουν στην ελληνική αγορά. Έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στις δυνάμεις των ανθρώπων του Ελληνικού Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας ότι θα μπορέσουν να υπερκεράσουν τα όποια εμπόδια έχουν υψωθεί μπροστά τους τα τελευταία χρόνια. Δεν παραγνωρίζουμε και δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες. Αντιθέτως, θεωρούμε πως μέσα σε αυτό το περιβάλλον η αναγνώριση και η επιβράβευση των ανθρώπων και των επιχειρήσεων που οδηγούν τον κλάδο μπροστά είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Σας σημειώνω πως το βασικό motto της φετινής διοργάνωσης είναι η φράση "Κeep Calm and Reward Retail".

Αντλώντας την έμπνευσή του από το γνωστό motivational poster, που δημιουργήθηκε τo 1939 για να εμψυχώσει τους πολίτες στη Μεγάλη Βρετανία ενόψει του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το motto των RetailBusiness Awards θέλει να δείξει πως παρά τις δύσκολες συνθήκες και τις μεγάλες προκλήσεις που βιώνει τα τελευταία χρόνια η ελληνική αγορά και η οικονομία, οι αξίες, οι άριστοι και εκείνοι που βρίσκουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα, πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις υγιείς δυνάμεις της αγοράς. Αυτή η εμπιστοσύνη μάς επιτρέπει να παραμένουμε ήρεμοι και να τις επιβραβεύουμε για μια ακόμη χρονιά, τη 14η συνεχόμενη.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η σχετική Τελετή Απονομής;

Η Τελετή Απονομής των RetailBusiness Awards 2015 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, στο Metropolitan Expo και όπως κάθε χρόνο, τη μεγαλύτερη γιορτή του κλάδου πρόκειται να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και περισσότεροι από 800 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ανώτατα και ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων λιανεμπορικών επιχειρήσεων και των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας, του Marketing και της Επικοινωνίας, καθώς και του δημοσιογραφικού χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v