Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Λογικό και ρεαλιστικό το πρόγραμμα της ΝΔ

Η πλειοδοσία υποσχέσεων έχει επανέλθει στην πολιτική κονίστρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr. «Ο πολίτης αντιλαμβάνεται ποιος είναι ρεαλιστής και ποιος ονειροβατεί».

Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Λογικό και ρεαλιστικό το πρόγραμμα της ΝΔ

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία κινείται πάνω στους άξονες της λογικής και των πραγματικών αντοχών της οικονομίας, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής βορείου τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στο Euro2day.gr.

Το χαρακτηρίζει ως «την πληρέστερη και ρεαλιστικότερη πρόταση προς τον ελληνικό λαό», την ίδια ώρα που εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει επαναφέρει στην πολιτική κονίστρα την «πλειοδοσία υποσχέσεων».

Η ιστορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως σημειώνει, «είναι νωπή και -εξαιρέσει των πολύ νέων που δεν την έζησαν- η πλειονότητα των Ελλήνων τη θυμάται καλά». Διαμηνύει δε ότι «η ΝΔ -ως νέα κυβέρνηση- θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους πολίτες με ταυτόχρονο σεβασμό των δημοσιονομικών δυνατοτήτων».

Ο προεκλογικός διάλογος μοιάζει -κατά ορισμένους- με πλειοδοσία υποσχέσεων, που προκαλεί κακό στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Ποια η άποψή σας;

Οι εξαγγελίες στηρίζονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης. Το ουσιώδες είναι αυτές να ευθυγραμμίζονται με τη λογική και τις πραγματικές αντοχές της οικονομίας. Το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία κινείται πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες και γι’ αυτό αποτελεί την πληρέστερη και ρεαλιστικότερη πρόταση προς τον ελληνικό λαό. Αδιάψευστο πειστήριο για την υπευθυνότητα με την οποία κυβερνήσαμε -και θα κυβερνήσουμε- είναι πως παρότι χρειάστηκε να δαπανήσουμε υπέρογκα ποσά στη στήριξη της κοινωνίας εξαιτίας των κρίσεων καταφέραμε όχι μόνο να μην εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά αλλά και να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για το 2022. Ταυτοχρόνως πετύχαμε και τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ΕΕ. Η πλειοδοσία υποσχέσεων έχει επανέλθει στην πολιτική κονίστρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολίτης αντιλαμβάνεται ποιος είναι ρεαλιστής και ποιος ονειροβατεί.

Τελικά, ποιο το δίλημμα που έχουν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Μα η σύγκριση λόγων και έργων, υποσχέσεων και αποτελεσμάτων των δύο μεγάλων κομμάτων. Ευτυχώς και η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι νωπή και -εξαιρέσει των πολύ νέων που δεν την έζησαν- η πλειονότητα των Ελλήνων τη θυμάται καλά.

Τι θα σήμαινε ένα σενάριο χωρίς αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος -της ΝΔ, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις- την επομένη των εκλογών;

Δεύτερες εκλογές φυσικά αφού για να έχει κανείς αυτοδυναμία με απλή αναλογική θέλει άνω του 46%, ποσοστό αδύνατο να προσεγγιστεί αυτή την εποχή από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη.

Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που δοκιμάζει την κοινωνία είναι η ακρίβεια. Πώς, κατά τη γνώμη σας, μπορεί αυτή να «δαμαστεί» ουσιαστικά;

Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο πληθωρισμός ταλανίζει όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, όμως δεν αρκεστήκαμε σε διαπιστώσεις και προχωρήσαμε στη λήψη ουσιαστικών μέτρων με σκοπό την ανάσχεσή του. Το καλάθι του νοικοκυριού -παρότι λοιδορήθηκε από την αντιπολίτευση, βλέπουμε να συγκρατεί ή και να μειώνει τις τιμές και να υιοθετείται από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες-, η κάρτα αγορών, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση 50 φόρων ήταν μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών. Η συνεχής αποκλιμάκωση του πληθωρισμού (4,5% τον Απρίλιο) θα χρειαστεί χρόνο για να μετακυλιστεί στις τιμές των προϊόντων, αλλά η ΝΔ -ως νέα κυβέρνηση- θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους πολίτες με ταυτόχρονο σεβασμό των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Ποιες οι προτεραιότητές σας για την εκλογική σας περιφέρεια, τον βόρειο τομέα Αθηνών;

Πέραν του τοπικού που είναι κρίσιμο, ένας εκλεγμένος αντιπρόσωπος των μεγάλων αστικών περιοχών ασκεί πολιτική σε ευρύτερο πεδίο. Η εκλογή μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης με ομόφωνη στήριξη από 46 χώρες, ως προέδρου της Επιτροπής Μετανάστευσης και αντιστοίχως η εκλογή μου ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης επίσης, δίνουν δυνατότητες να ασκήσω πολιτική για τη χώρα μου σε κρίσιμους τομείς που μπορεί να μη λαμβάνουν μεγάλη δημοσιότητα στην εσωτερική επικαιρότητα αλλά έχουν σπουδαία σημασία. Για να συνεχίσω να προσφέρω χρειάζεται να εκλεγώ και πάλι βουλευτής στον Βόρειο Τομέα, ο οποίος σε μεγάλο ποσοστό -και ιδίως στις λαϊκές του συνοικίες- αντιμετωπίζει προβλήματα όπως όλες οι άλλες περιοχές της χώρας. Εργασία, προοπτικές ανάπτυξης, παιδεία και υγεία, είναι τα βασικότερα από αυτά.

Έχετε διατελέσει επί χρόνια στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποφάσισε να ολοκληρώσει την κοινοβουλευτική του θητεία και να μην είναι υποψήφιος για την επόμενη Βουλή. Εκτιμάτε ότι θα μπορούσε να υπηρετήσει από κάποια άλλη θέση τη χώρα;

Αυτή είναι μια ερώτηση που μπορεί να απαντήσει κυρίως ο ίδιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v