Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Πετροπουλάκης: Ποιες μετοχές έχουν «ενδιαφέρον» το 2024

Η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να εξασφαλίσει επενδυτικά κέρδη σε όσους προχωρήσουν σε προσεκτικές επιλογές, επισημαίνει ο πρόεδρος της Merit.

Την αισιοδοξία του δηλώνει για το ελληνικό χρηματιστήριο και για το 2024 ο πρόεδρος της Merit Χρηματιστηριακής Νίκος Πετροπουλάκης, θεωρώντας πως η οικονομία μας θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των άλλων ευρωπαϊκών και εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να προκύψουν θετικές αποδόσεις για εκείνους τους επενδυτές που θα προχωρήσουν σε προσεκτικές επιλογές τίτλων.

Σύμφωνα με τον Νίκο Πετροπουλάκη, στους κλάδους που θα παρουσιάσουν σημαντικό ενδιαφέρον την επόμενη χρονιά περιλαμβάνονται οι τράπεζες, η ενέργεια (π.χ. ΔΕΗ, Cenergy), η πληροφορική (π.χ. Entersoft) αλλά και εταιρείες όπως η Optima Bank, η ΕΧΑΕ και ο ΟΠΑΠ.

Ο πρόεδρος της Merit αναφέρεται επίσης στη συνέντευξή του σε μια σειρά άλλων θετικών εξελίξεων, όπως:

  • Στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία εκτός των άλλων θα προσελκύσει σοβαρούς, μακροπρόθεσμους επενδυτές και όχι μόνο κερδοσκοπικά κεφάλαια.
  • Στα placements (π.χ. Εθνική, Hellenic Energy και επίκειται αυτό της Πειραιώς), που προσφέρουν ρευστότητα στο σύστημα.
  • Στην είσοδο νέων σημαντικών εταιρειών (π.χ. Optima, Αεροδρόμιο της Αθήνας), αλλά και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την προσέλκυση νέων εταιρειών στην Εναλλακτική Αγορά, πράγμα που θα πρέπει να γίνει με προσοχή.
  • Στα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να προσελκυσθούν περισσότερες καλές εταιρείες στο ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v