Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζ. Δημαδάμα: Κυβερνητικό σήμα στις επιχειρήσεις για το ρόλο των γυναικών

Η γγ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προαναγγέλλει τη δεύτερη φάση ενός προγράμματος στήριξης των γυναικών στις επιχειρήσεις. Στο 40% θα ανεβεί το ποσοστό συμμετοχής στα Δ.Σ. των εισηγμένων.

Ξεκινάμε τη δεύτερη φάση ενός μεγάλου προγράμματος που στόχο έχει να δώσει το σήμα της ισότητας των δύο φύλων στις επιχειρήσεις, δηλώνει η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα.

Στόχος του προγράμματος δεν θα αποτελεί μόνο η ποσοστιαία αύξηση των γυναικών, αλλά παράλληλα η στήριξη της μητρότητας και οι δυνατότητες εξέλιξής τους στις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις (μεταξύ άλλων θα ενσωματωθεί και η Κοινοτική Οδηγία για την κατά 40% συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών).

Σύμφωνα με την Ζέφη Δημαδάμα, υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες που τεκμηριώνουν πως οι γυναίκες έχουν ένα διαφορετικό τρόπο διοίκησης, ο οποίος είναι απαραίτητος για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. «Δεν πρόκειται για ανταγωνισμό μεταξύ των δύο φύλων, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειαζόμαστε τη σύνθεση, μέσα από την αξιοποίηση ολόκληρου του ανθρώπινου δυναμικού, προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προανήγγειλε την ίδρυση μιας task force που ως στόχο έχει να μελετήσει την έμφυλη διάσταση στην κλιματική κρίση, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι γυναίκες φαίνεται να πλήττονται περισσότερο από τους άντρες σε περιπτώσεις φαινομένων κλιματικών καταστροφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v