Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Οικονόμου: Κέρδισε τους επενδυτές το πρόγραμμα μετασχηματισμού της ΔΕΗ

Ο γενικός διευθυντής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΔΕΗ μιλά για το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τελευταίας τετραετίας. Χρειάζονται αλλαγές στο νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ο γενικός διευθυντής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της ΔΕΗ Αργύρης Οικονόμου αναφέρεται στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της εισηγμένης που υλοποιείται κατά την τελευταία τετραετία και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Το εγχείρημα του μετασχηματισμού της ΔΕH έχει τη στήριξη της επενδυτικής κοινότητας. Η τιμή της μετοχής έχει πολλαπλασιαστεί κατά την τελευταία πενταετία, η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προσέλκυσε ισχυρούς διεθνείς επενδυτές που παραμένουν στην εταιρεία, ενώ παράλληλα επιτυχία σημείωσαν και οι εκδόσεις των «πράσινων» ομολογιακών δανείων (green bonds) της εισηγμένης.

Η ΔΕH από μια εταιρεία με έμφαση στην παραγωγή και πώληση ρεύματος κυρίως από λιγνίτη, έχει μετατραπεί σε έναν πολυεθνικό όμιλο επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται και πέραν της ενέργειας, σε άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, η εισηγμένη «τρέχει» και στο μέτωπο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, φιλοδοξώντας στο ορατό μέλλον να αποτελεί μια εταιρεία που δεν θα χρησιμοποιεί χαρτί.

Τέλος, ο Αργύρης Οικονόμου αφού τονίζει τη μεγάλη ευαισθησία της ΔΕΗ στα θέματα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, σημειώνει πως υπάρχουν στη νομοθεσία σημεία που θα πρέπει να διορθωθούν και να βελτιωθούν μέσα από τη δρομολογούμενη αναθεώρηση του νόμου 4706 το επόμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v