Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Τζάνας: Ποιοι είναι οι κλάδοι με προοπτική το 2024

Ο σύμβουλος διοίκησης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναμένει για το 2024 συνέχιση του ενάρετου κύκλου για την ελληνική οικονομία. Πότε τα μεγάλα funds του εξωτερικού, ύψους 60 τρισ. δολαρίων, θα «ανακαλύψουν» το ΧΑ.

Την αισιοδοξία του για την πορεία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας μέσα στο 2024 εκφράζει ο σύμβουλος διοίκησης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ Δημήτρης Τζάνας, με καταλύτη τον συνεχιζόμενο ενάρετο κύκλο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος συνδυάζει την αύξηση του ΑΕΠ και την αποκλιμάκωση του δείκτη δημοσίου χρέους.

Η εισροή κοινοτικών κονδυλίων, η αύξηση των επενδύσεων, η ανάπτυξη του τουρισμού που «ήρθε για να μείνει» και η τάση περαιτέρω διεθνοποίησης των ελληνικών εταιρειών προβλέπεται να μας συνοδεύουν και κατά τα επόμενα χρόνια.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, κλάδοι όπως οι τράπεζες, οι κατασκευές, η πληροφορική, αλλά και σειρά άλλων εισηγμένων εταιρειών διαφόρων κλάδων και κεφαλαιοποιήσεων που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσουν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον, η επιδιωκόμενη για το 2025 μετάταξη του ΧΑ από τις αναπτυσσόμενες στις ανεπτυγμένες διεθνείς κεφαλαιαγορές, θα δώσει τη δυνατότητα σε funds του εξωτερικού, ύψους 60 τρισ. δολαρίων, να εξετάσουν τη δυνατότητα μερικής τοποθέτησής τους σε ελληνικές μετοχές.

Το κλίμα της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί διεθνώς ενδεχομένως να καθυστερήσει τις τοποθετήσεις τέτοιων funds στην ελληνική αγορά, ωστόσο κάτι τέτοιο -γρηγορότερα ή αργότερα- είναι νομοτελειακά βέβαιο ότι θα γίνει, καταλήγει ο Δημήτρης Τζάνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v