Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Λυμπεροπούλου (ΕΑΤΕ): Ωφελεί τις εταιρείες η συμμετοχή γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Αντιγόνη Λυμπεροπούλου μιλά στο Euro2day.gr για την ανάγκη αύξησης του ποσοστού των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και σε θέσεις ευθύνης. Η Ελλάδα τα πάει καλά, μπορεί και καλύτερα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ) Αντιγόνη Λυμπεροπούλου μιλά για την ανάγκη αύξησης του ποσοστού των γυναικών σε ηγετικές θέσεις και σε θέσεις ευθύνης.

«Το θέμα έχει και οικονομική σημασία. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το 50% του πληθυσμού και την  ύπαρξη μιας ισότιμης παρουσίας των γυναικών στην αγορά εργασίας» υποστηρίζει η Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, συμπληρώνοντας πως «στην ΕΑΤ το 40% των μελών του διοικητικού συμβουλίου και το 70% των ανώτατων διευθυντικών κλιμακίων κατέχονται από γυναίκες. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι η ποικιλομορφία στη διοίκηση των επιχειρήσεων και στη διαχείριση των επενδυτικών κεφαλαίων υπεραποδίδει όταν υπάρχει εκπροσώπηση και των δύο φύλων».

Σε σύγκριση με την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό, η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων αναφέρεται σε χώρες που οι γυναίκες δεν έχουν λόγο και δικαιώματα. Ωστόσο, τονίζει πως στο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον σύγχρονο και πολιτισμένο κόσμο, η Ελλάδα τα πάει καλά και έχει χώρο να τα πάει καλύτερα.

«Μόνο αισιόδοξη μπορεί να είμαι για την πορεία της Ελληνίδας γυναίκας στην αγορά εργασίας» καταλήγει η Αντιγόνη Λυμπεροπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v