Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρ. Λεϊμονή (Microsoft): Αναγκαία η διαφορετικότητα στα Δ.Σ. των εταιρειών

Η Chief Operating Officer της Microsoft σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη εξηγεί στο Euro2day.gr το γιατί φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις.

«Η νομοθετική ποσόστωση για τη συμμετοχή των γυναικών στις υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις αποτελεί ένα ερώτημα, αλλά καλό είναι να φτάσουμε σε ένα τέτοιο επίπεδο έτσι ώστε μια τέτοια νομοθετική ποσόστωση να μη χρειάζεται».

Αυτό δηλώνει στο Euro2day.gr η Χριστίνα Λεϊμονή Chief Operating Officer της Microsoft σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν πλέον πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η ύπαρξη διαφορετικότητας στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών φέρνει καλύτερα αποτελέσματα».

Πολιτική της Microsoft αποτελεί η ύπαρξη αντιπροσώπευσης των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων μέσα στην ίδια την εταιρεία με συμμετοχή ατόμων από διαφορετικά φύλα, θρησκείες, χώρες, πολιτισμούς και εκπαιδευτικά υπόβαθρα. Άλλωστε, το 29% των υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου παγκοσμίως αποτελείται από γυναίκες, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας και η γενική διευθύντρια είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Λεϊμονή, στη χώρα μας υπάρχουν, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, ζητήματα εκπαίδευσης από τις μικρές ηλικίες, κουλτούρας, αλλά και προκαταλήψεων, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν με τον χρόνο. Είναι σημαντικό να υπάρχουν σήμερα γυναίκες σε υψηλές διοικητικές θέσεις, καθώς λειτουργούν ως πρότυπα, εμπνέοντας και δίνοντας την πεποίθηση και στις υπόλοιπες ότι το ταξίδι στη διοικητική ιεραρχία είναι εφικτό, καταλήγει η Χριστίνα Λεϊμονή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v