Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρκαντώνης (Eurocapital Partners): Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθός τραπεζών και επενδυτών

Ο Θάνος Μαρκαντώνης συνεταίρος της Eurocapital Partners και αντιπρόεδρος του AI Cartalyst αναλύει στο Euro2day.gr για τις προοπτικές της οικονομίας και τη χρησιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης. Πόσο μπορεί να υποκαταστήσει τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου.

Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι το 2024 θα έχουμε μια καλή χρονιά, στο βαθμό που θα δούμε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των επιτοκίων και θα αποφύγουμε αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Αυτό δηλώνει στο Euro2day.gr ο Θάνος Μαρκαντώνης, συνεταίρος της Eurocapital Partners, συμπληρώνοντας πως η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει μέχρι τώρα αντοχές σε ένα περιβάλλον υψηλού κόστους χρηματοδότησης.

Ο Θάνος Μαρκαντώνης επίσης, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του AI Catalyst, αναφέρεται στην τεχνητή νοημοσύνη, σημειώνοντας πως ήδη έχει επιφέρει αλλαγές στο χώρο των επενδύσεων, οι οποίες ήρθαν για να μείνουν.

Τα αποτελέσματα των μοντέλων της ΤΝ δίνουν τόσο γρήγορα αποτελέσματα, έτσι ώστε να μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμους βοηθούς σε τράπεζες και διαχειριστές χαρτοφυλακίου, σε ζητήματα όπως για παράδειγμα το risk-profile ενός πελάτη, η χρηματοοικονομική του κατάσταση, το κατά πόσο μπορεί να αποπληρώσει ένα δάνειο, κ.λπ.

Μέχρι σήμερα, η αντικατάσταση των διαχειριστών χαρτοφυλακίου από την τεχνητή νοημοσύνη φαντάζει αδιανόητη, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα σε βάθος χρόνου, καταλήγει ο Θάνος Μαρκαντώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v